Borås

 

Ansökan för att tjänstgöra som röstmottagare under förtidsröstningen vid de allmänna valen 24/8-11/9 2022!

 

Som röstmottagare är du uppdragstagare på valkansliet. Du är underställd en ansvarig i förtidsröstningslokalen. Din grundplacering blir i en lokal om du inte önskar tjänstgöra på flera. Som röstmottagare i förtidsröstningen får du en skattepliktig timlön på 220 kr.

 
I rollen som röstmottagare förutsätter vi att du:

  • har fyllt 18 år
  • talar god svenska
  • kan arbeta heltid, vid deltid vänligen notera detta i din ansökan
  • är stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • inte kandiderar för ett parti i Borås Stad
  • har BankID eller liknande
  • språkkunskaper är meriterande

Det är viktigt att du som röstmottagare har tillräcklig kunskap och kompetens för uppdraget. För att säkerställa detta anordnar Valkansliet en obligatorisk utbildning för röstmottagare. Utbildningen kommer att hållas under augusti, och omfattar 3 timmar. Timlön enligt ovan utgår.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att i förtidsröstningslokal ta emot väljare och hantera förtidsröster under förtidsröstningsperioden den 24 augusti till 11 september 2022. Som röstmottagare förväntas du vara tillgänglig i princip heltid mellan dessa datum. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Valnämnden är ansvarig för att behandlingen av lämnade personuppgifter sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR). Genom att skicka in en intresseanmälan godkänner du att Valnämndens kansli tillhandahåller informationen. Uppgifterna behandlas för att kunna administrera ditt uppdrag och för utbetalning av arvoden. Läs mer om hur Borås Stad hanterar personuppgifter på: https://boras.se/pub.1. Har du tillgång till bil?
3. Har du arbetat i val tidigare?
2. Har du politiskt förtroendeuppdrag?
4. Kan du arbeta heltid 24 aug - 11 sep?

Skriv några rader om dig själv och dina arbetserfarenheter.